Chateaubriand er ren forkælelse – om det er selvforkælelse eller forkælelse af en anden. Oksemørbrad er simpelthen så skønt et stykke kød, og det kan blive så mørt, at du kan tygge det med øjenbrynene – som man siger. Det er altid en smagssag, hvor rødt oksekød skal være, men det er helligbrøde at gennemstege chateaubriand fuldstændigt, så det bliver sejt og tørt. Nøjagtigt som med en svinemørbrad.
4stykkeraf en afpudset oksemørbrad skåret af midten. Stykkerne skal være ca. 8 cm lange. 1 stykke per person
Fedtstof – smør eller smør og olie
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C.
Dup kødet tørt med lidt køkkenrulle.
Drys med salt og peber.
Varm fedtstoffet i en stegepande, til det er gyldent.
Brun kødet godt på alle sider – sådan en 5 minutters tid i alt.
Sæt kødet i ovnen, og steg det, til centrumstemperaturen er 58-60° C i midten på det tykkeste stykke. Det tager ca. 15-20 minutter.
Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile i ca. 15 minutter. Undgå helst at pakke det ind i stanniol, da kødet så vil stege videre. Sæt evt. et fluenet over, så du undgår, at der kommer støv, insekter eller lignende i bøfferne.