Go Back
+ servings
baba ganoush

Baba ganosh med tahin

Du får faktisk en meget nem og simpel opskrift på baba ganoush her, som ikke kræver det helt store.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 mellemstore auberginer
  • 5 spsk friskpresset citron
  • 1 stk hvidløg presset
  • 3 spsk tahin
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk oliven olie – smager bedst med ekstra jomfru oliven olie
  • evt granatæblekerner eller persille til pynt

Sådan gør du

  • Start med at vaske auberginerne og persillen – hvis du bruger det.
  • Tænd ovnen på 200° C, normalovn.
  • Kom auberginerne på beklædt bradepande og prik huller i dem med en gaffel
  • Bag dem i ca. 50 min til de er helt bløde. Så tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  • Skræl auberginerne og skær dem i stykker. Derefter kommer du de skrællede auberginer i en skål og maser dem med en gaffel. Hvis du foretrækker en jævn baba ganoush, kan du bruge blenderen og blende det til det ønskede konsistens.
  • pres hvidløget i en anden skål og salt og bland det. Derefter kommer du tahin og citronsaften i og blander det godt sammen.
  • Kom citron/tahin blandingen i aubergine mosen og bland det godt sammen.
  • Anret det som du ønsker. Drys oliven olie på toppen og granatæblekerner eller hakket persille hvis det foretrækkes.