2spskoliven olie – smager bedst med ekstra jomfru oliven olie
evt granatæblekerner eller persille til pynt
Sådan gør du
Start med at vaske auberginerne og persillen – hvis du bruger det.
Tænd ovnen på 200° C, normalovn.
Kom auberginerne på beklædt bradepande og prik huller i dem med en gaffel
Bag dem i ca. 50 min til de er helt bløde. Så tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
Skræl auberginerne og skær dem i stykker. Derefter kommer du de skrællede auberginer i en skål og maser dem med en gaffel. Hvis du foretrækker en jævn baba ganoush, kan du bruge blenderen og blende det til det ønskede konsistens.
pres hvidløget i en anden skål og salt og bland det. Derefter kommer du tahin og citronsaften i og blander det godt sammen.
Kom citron/tahin blandingen i aubergine mosen og bland det godt sammen.
Anret det som du ønsker. Drys oliven olie på toppen og granatæblekerner eller hakket persille hvis det foretrækkes.