Go Back
+ servings
champignonsuppe

Cremet champignonsuppe – opskrift

Champignonsuppen her er hurtig lavet, og den er også både nem og billig. Så alt i alt kan man sige, at det er en festlig hverdagsret.
5 fra 3 stemmer
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 l grøntsagsbouillon eller -fond
  • 500 g champignoner
  • 2 dl piskefløde
  • Grønt drys – porretoppe løgtoppe, purløg …
  • Muskatnød
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løget, og skær det i tern.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
  • Smelt smørret, og svits løg og hvidløg, til de bliver bløde og gennemsigtige, men uden at brune dem.
  • Tilsæt mel, og rør rundt, så du får en ensartet masse – ligesom til en opbagning af sovs.
  • Spæd op med bouillon/fond lidt ad gangen, mens du pisker.
  • Skyl champignonerne, fjern roden, og skær svampene i tykke skiver, og kom dem i suppen.
  • Lad det hele småboble i 5-10 minutter.
  • Tilsæt fløde, og smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber.
  • Servér med grønt drys og lækkert brød – gerne lunt med lidt smør.