Go Back
biscotti

Biscotti di mandorla – opskrift

Der er ikke så mange ben i at lave denne form for biscotti. Og det er jo altid hyggelig at bage, at kunne nyde duften brede sig i hele huset og til sidst selvfølgelig at kunne nyde det gode resultat.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 50 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: Ca. 45 stykker

Ingredienser

  • 200 g mandler ikke smuttede
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 2 æg
  • Revet skal af 1 citron – usprøjtet – kan udelades
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt

Sådan gør du

  • Læg mandlerne hele på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tænd ovnen på 200° C, og sæt mandlerne i ovnen i ca. 15 minutter – hold lidt øje med dem. De skal kun ristes – ikke brankes. Skru herefter ovnen ned på 175° C, og tag mandlerne ud.
  • Smelt smørret, og lad det afkøle en smule.
  • Rør smør, æg og revet citronskal sammen.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, salt og de ristede mandler sammen, og ælt det sammen med smør, æg og citronskal.
  • Del dejen i tre lige store dele, og rul dem til pølser, der er lige så lange som din bageplade/bradepande er bred.
  • Læg pølserne på bradepanden beklædt med bagepapir, og tryk dem flade, så de er ca. 2½ cm tykke.
  • Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Lad dem afkøle et par minutter, og skær dem med en skarp kniv i fingertykke, skrå skiver.
  • Sæt dem i ovnen igen, og bag dem ca. 15 minutter, til de er gyldne – vend evt. undervejs.