Go Back
+ servings
vandbakkelser

Vandbakkelser opskrift

Inden du går i gang er der lige et par ting du skal sikre dig. Dit værktøj skal være i orden. Din ovn skal fungere korrekt – er din ovn f.eks. gammel og ovndøren utæt: GLEM DET. Du skal have et godt piskeris der kan piske dine æg ordentligt – en grydeske duer altså bare ikke til det.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Medium
Antal: 8 vandbakkelser

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190° C – hvis det er en varmluftsovn, ellers 200° C.
  • Kom vand og smør i en gryde, og bring det i kog.
  • Tilsæt alt melet, og rør til dejen slipper både gryde og ske.
  • Tag gryden af varmen, og lad dejen blive let afkølet – det går lidt stærkere hvis du hælder den over i en større skål.
  • Pisk imens æggene sammen – subsidiært kan du ryste dem sammen i en melryster.
  • Rør nu lidt efter lidt ca. ¾ af æggemassen i dejen. Pisk grundigt. Tilsæt kun så meget æg at dejen kan formes til toppe. Den skal være blød og føjelig, men ikke for våd og uformelig.
  • Sæt dejen i 8 toppe i god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt pladen i ovnen, og bag i ca. 25 minutter til vandbakkelserne er smukt gyldne og mønstrene i dejen er klart aftegnet. Og hold så fingrene fra den ovndør i de første 20 minutter. Åbner du ovndøren for tidligt klasker vandbakkelserne sammen.