Go Back
Wienerschnitzel

Wienerschnitzel opskrift

Retten er lavet af et tyndt stykke kalvekød – for eksempel inderlår – som bankes ud til en kæmpe schnitzel. Tynd, men stor. Schnitzlen paneres og serveres med en ”dreng” på toppen. På grund af størrelsen halverer jeg til tider mine wienerschnitzler, inden jeg panerer dem, men hvis der virkelig skal være fest, og man sagtens kan spise en hel, så gør man da bare det.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 (kan eventuelt halveres så der er til 8)

Ingredienser

  • 4 æg
  • 6 spsk. hvedemel
  • 6 spsk. rasp
  • 4 wienerschnitzler af ca. 200 g
  • 250 g smør
  • 4 skiver citron
  • 4 tsk. kapers
  • 4 tsk. revet peberrod
  • 4 eller 8 ansjosfileter – afhængig af størrelsen på fileterne
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen i en skål – tilsæt evt. lidt mælk, hvis de er for ”seje” i hviden.
  • Hæld mel og rasp på hver deres stykke madpapir, stanniol eller tallerken.
  • Bank schnitzlerne grundigt – det er også med til at mørne dem – med en kødhammer, skær dem evt. over, og vend dem herefter først i mel, så i æg og til sidst i rasp.
  • Varm smørret op i en kæmpe pande eller to – de kan med garanti ikke være på én pande – og brun, og steg schnitzlerne, til de er gyldne og gennemstegte – ca. 3 minutter på hver side. Brug aldrig for lidt smør, så brænder schnitzlerne på. Drys med salt og peber.
  • Anret hver schnitzel med en dreng, som består af en citronskive med kapers oven på, revet peberrod oven på og en ansjosfilet eller to oven på til sidst.

Noter

Skal du lave mange schnitzler, kan du holde dem varme i ovnen ved ca. 60° C.