Men her har jeg altså brugt den i suppe. Du kan vælge at koge en rigtig kraftig fond af en hel kylling, som du har haft gang i en 6-7 timer, men jeg har altså valgt at springe over og bruge kyllingebrystfileter, og jeg har kun kogt dem, til de var møre. Til gengæld bruger jeg frisk grønkål, fordi … ja, fordi den er frisk!
Sæt kyllingebrysterne over at koge i 2 l vand tilsat suppeurter, salt og peber. Lad det koge, til kødet er mørt – det tager ca. 25 minutters tid. Tag kødet op, og si suppen.
Rib grønkålen ved at trække bladene af stokkene. Skyl bladene, og hak dem i en passende størrelse – ikke for fint, men heller ikke for groft. Sådan lige midt imellem.
Blancher grønkålen ved at komme den i kogende vand, kog op, hæld derefter vandet fra, og hæld isnende koldt vand over, så kogningen stopper.
Kom godt og vel halvdelen af grønkålen i lidt af suppen, og blend det til en lind masse, som blandes med resten af grønkålen og resten af suppen. Lad det hele simre i ca. 40 minutter.
Skræl imens gulerødder og kartofler, og skær dem i tykke skiver, og kom dem i suppen, når de 40 minutter er gået, og kog videre i 20 minutter, til grøntsagerne er kogt uden at være morfar.
Skær imens baconen og kyllingekødet i tern, og steg først baconen sprød på en tør pande og derefter kyllingekødet på samme pande.
Hvis du gerne vil have en lidt mere cremet grønkålssuppe, så tilsæt piskefløde i den ønskede mængde.