Go Back
+ servings
spareribs

Opskrift på spareribs i ovn

Denne variant er som nævnt tilberedt i ovnen, men du kan sagtens tage den med ud under åben himmel og smide den i grillen i stedet for.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg spareribs/revelsben
  • 2 laurbærblade
  • 3 hele sorte peberkorn
  • dl vand
  • 30 g margarine
  • 130 g sukker
  • Saft af 1 citron
  • 1 spsk. worcestershiresauce
  • 2 spsk. dijonsennep
  • Salt

Sådan gør du

  • Kom spareribsene i en gryde, og hæld vand over så det dækker.
  • Bring gryden i kog, og fjern skum og urenheder efterhånden med en hulske.
  • Tilsæt laurbærblade, peberkorn og lidt salt når alt skummet er væk.
  • Kog ved svag varme i ca. 45 minutter.
  • 15 minutter før spareribsene er kogt færdig, sættes vand, margarine og sukker over at koge i en dyb pande.
  • Kog ved kraftig varme, uden låg, og rør af og til. Skrab det sukker ned som sætter sig på kanten af panden.
  • Kog massen til den bliver lysegul – det tager 10-12-13 minutter.
  • Tænd ovnen på grill.
  • Tag spareribsene op af gryden, og tør dem.
  • Tag panden af varmen, og tilsæt citronsaft, worcestershiresauce og sennep.
  • Kog nu grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter – bliver den for tyk, så rør lidt mere vand i.
  • Vend nu de kogte spareribs i grillsaucen.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med stanniol.
  • Grill spareribsene i ovnen i 5-6 minutter, vend når halvdelen af tiden er gået, og pensl evt. efter med den grillsauce som er dryppet af. Hold øje med spareribsene så de ikke bliver brændt.