Det er hurtigt at lave en lakseroulade, det som tager tiden, er, at den lige skal en tur forbi fryseren for at blive skærefast. Vurderingen på 4 personer nedenfor er hvis det bruges til forret, og det gør det jo nok oftest!
½glas lakserognstenbidderrogn eller den ægte kaviar fra stør – selv bruger jeg Cavi-art også kaldet Tang-kaviar, fordi det er fremstillet af havtang. Det har en frisk smag, en sprød konsistens, og så holder det længe – også efter åbning
4skiverlækkert brød
smør til brødet
Sådan gør du
Skyl dilden, og hak halvdelen af den.
Bland cremefraiche, fintrevet citronskal, 2 tsk. citronsaft samt lidt salt og peber.
Pisk blandingen med en elpisker, til det ligner flødeskum.
Vend den hakkede dild i.
Læg på et stykke smørrebrødspapir i passende længde lakseskiverne lidt ind over hinanden i en bredde på ca. 15 cm, og så lang som den nu bliver – ca. 35 cm.
Fordel dildcremen på lakseskiverne, så den kant, der er længst væk fra dig har en kant på et par cm, der ikke bliver smurt med cremen. Dildcremen har det nemlig med at ”skubbe” sig, og så ligger en stor af det uden for lakserouladen, når du er færdig. Det er der jo ingen fidus i.
Rul laksen stille og roligt sammen som en roulade på den lange led ved at trække op i smørrebrødspapiret, rulle, trække op, rulle, indtil laksen er blevet til en roulade. Bøj enderne ind over dildcremen undervejs, mens du ruller, så cremen ikke ryger ud den vej.
Læk lakserouladen i fryseren i minimum et par timer, så den er fast nok til, at du kan skære den i skiver, uden den går fra hinanden.
Skyl imens spinatbladene, og lad dem dryppe af.
Bland olie og citronsaft samt lidt salt og peber, og vend det med spinaten.
Skær lakserouladerne – efter turen i fryseren – i ca. 1 – 1½ cm tykke skiver med en skarp kniv.
Portionsanret skiverne på 4 tallerkener. De må gerne ligge lidt ind over hinanden. Lad dem evt. stå på bordet ved stuetemperatur en 10 minutters tid.
Fordel salaten oven på skiverne af lakseroulade, og pynt med dildkviste og rogn/kaviar.