Humus kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder og i rigtig mange grønthandlere, men den smager altså helt anderledes – som i meget bedre – når du selv lige rører lidt i gryderne. Og det er faktisk ikke raketvidenskab.
1spsk.tahinbrug den fra urtekram – den bruger vi – og den er rigtig lækker – du kan købe den her hos Helsebixen
Salt og peber
Sådan gør du
Sæt kikærterne i blød i koldt vand i et døgns tid.
Pil hvidløgsfeddene.
Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne, skyl dem, og kog dem sammen med hvidløgsfeddene og natron i et nyt hold vand i 45 minutter til 1 time til de er godt møre.
Hæld eventuelt overskydende vand fra – gem det – og blend kikærter og hvidløg sammen med alle de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med olien – tilsæt evt. kun halvdelen til at starte med, og spæd op til humusen har den konsistens som du kan lide. Den skal ikke være for tør. Du kan også justere konsistensen med noget af kogevandet.
Smag den færdige humus til med salt, peber og citronsaft.