Go Back
+ servings
flødekartofler

Flødekartofler traditionel opskrift

Men, men, men! Vil du gerne kræse lidt mere for dine flødekartofler og lave dem fra bunden, så kan du naturligvis også det. Her får du en helt traditionel opskrift på flødekartofler!
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 900 g kartofler
  • 2 løg – kan udelades hvis du ikke kan lide løg, og kan også erstattes af porrer
  • Smør til at smøre fadet med – og nej du kan ikke bruge bagepapir i stedet!
  • 1 fed hvidløg – kan ligeledes udelades
  • 3 dl piskefløde – kan erstattes af 1½ dl piskefløde og 1½ dl mælk hvis du vil lave et ”light”-version
  • 1 knsp. muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 7 mm tykke skiver – beklager, men det er den perfekte tykkelse.
  • Skær løgene i tynde skiver.
  • Fordel kartoffelskiver og løgskiver i et smurt, ovnfast fad.
  • Pres hvidløg over, og drys med revet muskatnød, salt og peber.
  • Hæld fløden/mælken over.
  • Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen i ca. 1 time, til de er møre – mærk efter med en kødnål. Hvis du gerne vil have, at dine flødekartofler får en mørk overflade, så tag stanniolen af de sidste 5-10 minutter.