Go Back
praline

Praline opskrift

Det er faktisk det at blende, der tager længst tid, når du laver praliné dernæst kommer det at smelte karamellen. I den opskrift jeg har, står der, at pralinéen skal blendes 1 minut til slut for at samle sig. Det må være i en turboblender, den holder i hvert fald ikke i min blender.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 400-500 gr

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 1 dl vand
  • 200 g mandler ikke smuttede eller hasselnøddekerner
  • Lidt flormelis
  • Kornene fra ½ vaniljestang
  • 40-50 g mørk chokolade gerne med omkring 70 % kakao, men ikke mere

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C varmluft.
  • Kom sukker og vand i en gryde, bring det i kog, og lad det koge ved middelvarme, til næsten alt vandet er forsvundet, og sukkeret er karamelliseret og har en mørk, gylden farve.
  • Læg imens alle mandlerne – eller nøddekernerne – på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, til de har taget lidt farve.
  • Lav imens en bageplade klar med bagepapir drysset med lidt flormelis.
  • Tag dem ud af ovnen, men lad dem blive på pladen, så de holder varmen.
  • Er det nødder, skal du nulre dem let mellem hænderne, så skallerne gnides af og derefter puste skallerne væk – det er smartest at gøre udendørs.
  • Er det mandler skal du ikke gøre noget.
  • Hæld mandlerne/nøddekernerne ned i karamellen, og rør hurtigt rundt.
  • Hæld blandingen ud på pladen med flormelis – bred den ud, så godt du kan – og lad den køle fuldstændigt af.
  • Slå karamellen i mindre stykker, og kom stykkerne i blenderen sammen med vaniljekornene, og hak det til en finkornet blanding – jo finere du får hakket det, jo finere creme får du ud af det.
  • Hak chokoladen fint, og blend den i, til du har en sammenhængende, cremet masse.