Det er faktisk det at blende, der tager længst tid, når du laver praliné dernæst kommer det at smelte karamellen. I den opskrift jeg har, står der, at pralinéen skal blendes 1 minut til slut for at samle sig. Det må være i en turboblender, den holder i hvert fald ikke i min blender.
40-50gmørk chokoladegerne med omkring 70 % kakao, men ikke mere
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° C varmluft.
Kom sukker og vand i en gryde, bring det i kog, og lad det koge ved middelvarme, til næsten alt vandet er forsvundet, og sukkeret er karamelliseret og har en mørk, gylden farve.
Læg imens alle mandlerne – eller nøddekernerne – på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, til de har taget lidt farve.
Lav imens en bageplade klar med bagepapir drysset med lidt flormelis.
Tag dem ud af ovnen, men lad dem blive på pladen, så de holder varmen.
Er det nødder, skal du nulre dem let mellem hænderne, så skallerne gnides af og derefter puste skallerne væk – det er smartest at gøre udendørs.
Er det mandler skal du ikke gøre noget.
Hæld mandlerne/nøddekernerne ned i karamellen, og rør hurtigt rundt.
Hæld blandingen ud på pladen med flormelis – bred den ud, så godt du kan – og lad den køle fuldstændigt af.
Slå karamellen i mindre stykker, og kom stykkerne i blenderen sammen med vaniljekornene, og hak det til en finkornet blanding – jo finere du får hakket det, jo finere creme får du ud af det.
Hak chokoladen fint, og blend den i, til du har en sammenhængende, cremet masse.