Go Back
+ servings
Pad thai

Pad thai opskrift

Det er en god idé at hakke, snitte, rive alt, hvad der skal hakkes, snittes, rives – og knækkes – inden du går i gang ved komfuret.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 bdt. forårsløg
  • 400 g risnudler
  • Olie til stegning
  • 2 tsk. tamarind-pasta – se nedenfor
  • 30-40 store rejer – de største du kan få fat i gerne tigerrejer
  • 4 æg
  • 4 spsk. sojasauce
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. sirup
  • 1 bakke bønnespirer
  • 6 spsk. usaltede jordnødder

Sådan gør du

  • Riv ingefæren, hak hvidløgsfeddene fint, skær chilipeber og forårsløg i små stykker, og hak jordnødderne groft.
  • Hæld kogende vand over risnudlerne, og lad dem trække, mens du tilbereder retten.
  • Varm en wok op, kom lidt olie i, og steg ingefær, hvidløg og chilipeber.
  • Tilsæt rejer, og steg i et par minutter.
  • Kom tamarind-pastaen i, rør rundt, og skub det hele til side, så du får et bart område i wokken.
  • Slå æggene ud, lad dem stivne en anelse, og rør så rundt i dem, så der dannes små, faste stykker æg, som du fordeler i retten.
  • Hæld nudlerne i en sigte og derefter over i wokken.
  • Tilsæt soja- og fiskesauce, sirup og spirer, og vend hurtigt rundt.
  • Tilsæt til sidst forårsløg, og servér med det samme med de hakkede jordnødder.