Jeg var ikke selv vildt begejstret for retten, da jeg var barn. Men mest fordi der tit er spæk involveret. Og spæk er en mærkelig fornemmelse at bide i. Men efter jeg selv er begyndt at lave retten, bruger jeg bacon i stedet, og det har jeg det meget bedre med.
Bank evt. skiverne, de skal være tynde, men ikke så tynde, at der går hul på dem.
Drys med salt og peber.
Skær bacon og et par skrællede gulerødder i stave.
Læg stave af gulerødder og bacon samt lidt persille på hver kødskive, og rul dem stramt sammen, og bind dem med snor.
Varm noget olie i en støbejernsgryde eller lignende, og brun rullerne af på alle sider.
Skær skalotteløg, porrer og resten af gulerødderne i store stykker, og tilsæt dem, når kødet er brunet af.
Svits et halvt minuts tid, og tilsæt derefter bouillon og laurbærblade.
Læg låg på, og lad retten koge op. Skru herefter ned for varmen, og lad retten simre i et par timer.
Imens kan du bekymre dig om tilbehøret – kartoffelmosen – og hvad du ellers vil servere til.
Når kødet er mørt, sier du væsken, jævner så meget af den med mel udrørt i vand, som du skal bruge til sovs, giver den et par dråber kulør og smager til med salt og peber.