Go Back
+ servings
gnocchi

Gnocchi – opskrift

Som med mange andre italienske specialiteter findes der lige så mange variationer af gnocchi, som der findes regioner i Italien og italienske husmødre. Gnocchi stammer helt tilbage fra romertiden, og dengang indeholdt den ikke kartofler, men blev lavet af en grødlignende dej. Varianten med kartofler kom først efter, at kartoflen havde fundet vej til Europa. Og nu er den kommet for at blive.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 55 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kartofler – gerne nogle melede nogen der koger nemt ud
  • 200 g hvedemel
  • 50 g parmesan
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Sådan laver du gnocchi
  • Skræl kartoflerne, og kog dem møre i så meget vand, at det lige dækker. Du kan også koge dem med skræl på og pille dem efter kogning.
  • Lad kartoflerne køle af, og mos dem.
  • Ælt kartoffelmos, mel, parmesan og æg sammen til en ensartet, smidig dej, og lad den hvile ½ time.
  • Sæt en stor gryde let saltet vand over at koge.
  • Rul dejen til fingertykke pølser, skær pølserne ud i stykker på 2-3 cm, og giv hvert stykke et tryk med en gaffel.
  • Kog gnocchi – evt. ad flere omgangen – i 3-4 minutter. De kommer op til overfladen, når de er færdige. Lad dem dryppe af i et dørslag.