En italiener vil fylde stegen med hvidløg og friske krydderurter. Det gør jeg ikke, jeg blander lidt fra det italienske køkken, lidt fra det danske køkken og lidt fra mit eget køkken.
1god håndfuld friske krydderurter – f.eks. timianoregano og salvie
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250° C – ikke varmluft.
Rids sværen på slaget i tynde, dybe strimler – ikke helt ned til kødet kun lige før – med en skarp kniv. Dette job kan du også overlade til slagteren, så sparer du både tid og kræfter.
Vend slaget, og krydr det med salt og peber.
Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær resten i tern.
Pil skalotteløg, og hak det fint.
Skyl og hak krydderurterne.
Læg æbler, svesker, løg og krydderurter på midten af slaget.
Rul slaget stramt om fyldet, og på en sådan måde at sværen når hele vejen rundt om stegen.
Bind stramt med stegesnor rundt om stegen med ca. 3 cm’s mellemrum.
Gnid sværen rigeligt med salt, og sørg for at komme godt ned i rillerne mellem dem.
Læg rullestegen på en rist over en bradepande, og sæt den i ovnen i ca. et kvarters tid – hold øje med den, så den ikke bliver branket.
Skru ned på 180° C, og steg den i ca. 1½ time, eller til den har en centrumstemperatur på 70-72° C.
Synes du sværen mangler lidt sprødhed, kan du give den 3-4 minutter under grill, men vær opmærksom. Det går stærkt, og går det galt, kan det ikke reddes.
Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 20 minutter, før du skærer af den.