Go Back
salsa verde

Salsa verde – opskrift

Skal vi så komme til det. Som nævnt ligner den pesto, men der er stor forskel på smagen, selvom hovedingredienserne – basilikum og olie – findes i dem begge. Salsa verde kan tilberedes med andre ingredienser end dem, jeg bruger – som altid med italiensk mad er der en opskrift for hver italienske mama.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: Ca. 3 dl

Ingredienser

  • 5 ansjoser i olie – og de skal IKKE udelades. Jeg hader ansjoser men de smager skønt i salsa verde. Du kan ikke smage, der er fisk i, men de giver salt og fedme til saucen
  • 1-2 fed hvidløg – afhængig af størrelse og hvor stærkt du kan lide det
  • 1 stort bdt. bredbladet persille – ca. 75 g
  • 1 bdt. basilikum – 1 pottefuld
  • 1 par spsk. kapers
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ¼ dl rødvinseddike
  • 1 – 1½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • Peber

Sådan gør du

  • Sæt ansjoserne til afdrypning.
  • Pil hvidløgsfeddene.
  • Skyl persille og basilikum grundigt
  • Hak nu ansjoser, hvidløg, persille, basilikum og kapers meget fint – du kan godt bruge en foodprocessor eller minihakker, men oftest bliver grøntsagerne nærmest mast og revet i stykker i en minihakker. Det sker ikke, når du bruger en skarp kniv, og derved bliver grøntsagerne mindre seje i det færdige produkt.
  • Bland sennep og eddike i de hakkede ingredienser.
  • Rør til sidst olien i lidt ad gangen, til du har en salsa verde, der har konsistens som en meget tyk sauce.
  • Smag til med friskkværnet peber.