Fjern de groveste stilke fra hyldebærrene, og vej hyldebærrene af.
Skyl hyldebærrene, og rib dem med en gaffel.
Skyl æblet, og skær det i grove tern.
Bring vand, hyldebær og æble i kog, og lad det koge i ca. 15 minutter.
Hæld blandingen i en saftpose over en stor gryde – eller i et dørslag foret med et stykke rent bomuldsstof – og lad det dryppe godt af. Det må gerne stå natten over, men husk at dække det til.
Lav imens fyld og sukkervand.
Skræl æblerne, og skær dem i tynde både.
Kom dem i en gryde sammen med vandet, og tilsæt vaniljesukker og sukker.
Kog op, og lad det koge i et par minutter – æblerne skal ikke koges ud.
Tag æblerne op med en hulske, og tilsæt hyldebærsaft til sukkervandet – smag dig frem.
Bliver suppen for tynd, kan du – ligesom før – jævne med lidt majsstivelse.