Go Back
+ servings
kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat med græsk yoghurt

Derfor er dressingen min egen kreation. Jeg bryder mig ikke om en kartoffelsalat, der klistrer til ganen på grund af et højt indhold af mayonnaise, og det er der taget højde for i denne opskrift, hvor der er brugt en del græsk yoghurt.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 dl græsk yoghurt
  • ¾ dl mayonnaise – den laver du selvfølgelig selv for at få det bedste resultat
  • 1 spsk. dijonsennep
  • spsk. lage fra syltede agurker
  • 1-2 rødløg – afhængig af størrelse
  • 2 syltede agurker
  • 6 cherrytomater
  • 10 grønne vindruer
  • lidt klippet purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl, og kog kartoflerne, og lad dem afkøle. Det kan du med fordel gøre dagen før. Du kan også skære dem i tykke skiver, inden du koger dem, så koger de hurtigere – og køler hurtigere af.
  • Bland en dressing af yoghurt, mayonnaise, sennep og agurkelage, og smag til med salt og peber.
  • Hak løg og de syltede agurker, og skær tomater og vindruer i halve.
  • Skær kartoflerne i tykke skiver, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Vend det hele i dressingen, og lad det trække i en times tid på et køligt sted.
  • Servér eventuelt med et drys klippet purløg