Kartoffelpizza lyder altså umiddelbart enkelt – det er det også. Derfor kan du også sagtens bruge kræfter på at lave bunden selv. Så opskriften her er på en kartoffelpizza lavet fra bunden.
Rør salt ud i melet, og hæld det i vandet lidt ad gangen, mens du ælter det til en glat og sej dej. Den ægte pizzabager gør det i hånden, jeg gør det på røremaskinen.
Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. tre timer.
Slå dejen ned, og del den i to lige store kugler.
Dæk de to dejkugler til, og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. ½ time.
Tænd for ovnen på maks. varme. Lad bageplader – eller pizzasten, hvis du har det – være i ovnen under opvarmningen.
Skræl kartoflerne – eller skrub dem – og skær dem i tynde, tynde skiver – f.eks. på et mandolinjern. Læg dem i en skål med vand efterhånden, så de ikke bliver brune.
Drys mel på bordet, og rul hver dejkugle ud til en pizzabund på ca. 4 mm i tykkelsen.
Læg pizzabunden forsigtigt op omkring kagerullen, og lemp dem over på den varme bageplade, som du lige kommer bagepapir på eller på pizzastenen.
Læg kartoffelskiver taglagt på, så de dækker hele pizzaen bortset fra en tynd, ydre kant.
Pensl med lidt olie, og drys med rosmarin.
Sæt pizzaerne i ovnen, og bag dem i ca. 10-15 minutter.
Skær imens mozzarellaen i skiver, stykker, strimler.
Tag pizzaerne ud af ovnen, og fordel mozzarellaen på dem, og sæt dem tilbage i ovnen i et par minutter, til mozzarellaen smelter.
Drys med flagesalt.
Servér evt. med chilidressing, tabasco eller en hvidløgs-/chiliolie.