I opskriften du får her, er spidsbrystet braiseret. Det er en simpel og velsmagende måde at få spidsbryst på. Brystet skal bare lige brunes af og derefter i ovnen, hvor det passer sig selv, til det er færdigt. Så kan du hygge om tilbehøret imens.
Snit fedtet i rude-mønster, og gnid hele kødstykket med groft salt. Lad det stå på køkkenbordet i et kvarters tid og trække.
Skræl og pil imens henholdsvis gulerødder og løg, og skær dem i store stykker.
Brun kalvebrystet på alle sider i smørret, og tag det op.
Kom gulerødder, løg og herbes de Provence på panden, og svits det af.
Kom pandens indhold over i et ovnfast fad, og læg kødet ovenpå.
Kog panden af med bouillon og rødvin, og hæld det over i fadet.
Tilsæt laurbærblade og peberkorn.
Sæt fadet i ovnen, tænd på 200° C, og lad stegen braisere i 2-2½ time, til kødet har fået den rigtige kernetemperatur (afhænger af, om du vil have det rosa, medium eller gennemstegt, og om du laver okse- eller kalvespidsbryst). Dæk evt. fadet med et låg eller stanniol, hvis kødet begynder at blive for mørkt.
Tag fadet ud af ovnen, og lad kødet hvile udækket, mens du laver sovsen.