Rør gæren ud i vandet – det behøver ikke være fingervarmt, koldt vand er udmærket. Tilsæt melet lidt ad gangen med efterfølgende omrøring, og tilsæt saltet. Tilsæt ikke mere mel. Dejen skal være våd og ”løs”.
Lad dejen hæve i køleskabet natten over, eller minimum et par timer ved stuetemperatur.
Beklæd bradepanden med bagepapir, og hæld 1 dl olivenolie ud i den. Fyld dejen i. Dyp fingerspidserne i lidt olivenolie, og tryk, træk, prik dejen ud til kanten af bradepanden. Der må gerne – eller der skal faktisk – være mærker efter dine fingre i dejen. Den skal ikke ”glattes”. Fordel resten af olivenolien over dejen, strø salt over, og prik små rosmarinkviste ned i den.
Lad dejen hvile i 10 minutter. Tænd imens ovnen, så den kan nå at varme op til 200° C. Sæt brødet i ovnen i ca. 30 minutter.
Noter
Brug en stor skål til dejen, den hæver meget, og det er ærgerligt, hvis noget går til spilde, samtidig med at det giver ekstra arbejde, hvis den løber over inde i køleskabet eller på bordet.