Go Back
+ servings
marinara sauce

Marinara sauce opskrift

Vi bruger marinara sauce sammen med kødboller og spaghetti eller oven på cannelloni. Her får du opskriften på den velsmagende sauce.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dåse flåede hele tomater
  • 7 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille tørret, rød chilipeber eller et drys chiliflager
  • 1 bdt. frisk basilikum eller ¼ tsk. tørret oregano
  • Salt

Sådan gør du

  • Hæld tomaterne i en stor skål, og mas og mos dem med en ske eller med dine bare næver i bedste Jamie Oliver-stil.
  • Hæld vand i dåsen, og kør det rundt, så du får en slags tomatjuice.
  • Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  • Svits dem i olien – ikke brune, kun svitse.
  • Tilsæt de knuste tomater, tomatjuicen, chilipeberen eller chiliflager og tørret oregano eller den friske basilikum (hel) og lidt salt.
  • Lad basilikummen flyde rundt i overfladen, til den bliver gennemvædet af saucen af sig selv.
  • Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
  • Fjern chilipeberen – hvis du ikke har brugt chiliflager – og basilikummen.
  • Smag til.