Go Back
+ servings
Opbagt sovs

Opbagt sovs – opskrift

Den opbagte sovs får en mere fed og intens smag end en sovs jævnet med meljævning. Men det afhænger af, hvad du har at spæde op med. Har du en god sky eller fond – som fra f.eks. et stykke stegt eller kogt kød – er opbagt sovs oplagt, hvorimod f.eks. spaghetti og kødsovs sagtens kan klare sig med en meljævning.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 20 g fedtstof – det kan være smør eller margarine eller hvis du har skummet fedtstoffet af skyen fra det stegte stykke kød
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 4 dl lunken eller kogende væske – det kan være fond bouillon, sky eller mælk
  • Citronsaft
  • Sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Smelt fedtstoffet i en lille gryde, og tilsæt mel under omrøring. Start med to spiseskefulde, og kom mere i, hvis opbagningen bliver for tynd. Det skal have en dejagtig konsistens.
  • Tilsæt væsken lidt ad gangen under piskning. Sørg for at væsken er pisket helt sammen med opbagningen, før der tilsættes mere væske.
  • Fortsæt med at tilsætte væske under piskning, til sovsen har den rigtige tykkelse.
  • Kog sovsen godt igennem – ca. 10 minutter – til melsmagen er væk.
  • Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
  • Skal sovsen være brun, skal du tilsætte et par dråber kulør.