En bagel mætter godt, samtidig med at den indeholder meget mindre fedt og færre kalorier, end f.eks. croissanter, som jo også kan fyldes med alt muligt lækkert.
Lidt havregrynblå birkes, græskarkerner, sesamfrø eller hvad du nu kan lide oven på dine bagels
Sådan gør du
Hæld vandet i en skål. Det skal være håndlunt.
Smuldr gæren i, og rør, til den er opløst.
Kom sukkeret i, og rør, til det er opløst.
Tilsæt olie, salt og mel, og ælt det sammen til en smidig dej. Det kan også gøres i røremaskinen. Dejen skal være fugtig og elastisk. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er for våd.
Pensl en skål med lidt olie, læg dejen i, og lad den hæve tildækket i 1½ time ved stuetemperatur. Brug en god stor skål. Dejen hæver til over dobbelt størrelse.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og pensl det med lidt olie.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og slå den let og hurtigt sammen.
Del den i otte lige store stykker, og form hvert stykke til en bolle.
Kom lidt olivenolie på fingrene, og pres tommelfingeren igennem midten af hver bolle, så der bliver et hul. Udvid hullet – f.eks. ved at svinge bollen rundt på tommelfingeren. Hullet skal være større, end du umiddelbart tror, for når bagelen hæver, bliver det mindre.
Sæt bagelene på bagepladen, dæk dem med et viskestykke, og lad dem hæve ½ time.
Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
Kog 3 liter vand op, så det lige netop koger – det må ikke bulderkoge.