Gammeldags oksesteg – langtidsstegt i slow cookeren
Du kan godt spise grøntsagerne, som du steger med sammen med oksestegen, men jeg synes altså de bliver lidt for kedelige – både i smag og udseende. Til gengæld giver de smag til skyen, så der bliver en god sovs, og det er lige netop det, jeg bruger dem til, så de ikke går til spilde.
1-2tsk.sellerisalt – du kan også bruge et stykke knoldsellerimen jeg synes, det giver en for kraftig smag af selleri, så derfor bruger jeg sellerisalt
15gsmør
1-1½kgoksesteg – tykkamevt. snøret, tyksteg, tyndbov … det betyder ikke så meget i slow cookeren, dér bliver alt kød mørt
½lvand
Fløde til jævning
Kulør
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd slow cookeren på lav varme.
Skræl gulerødderne, og pil løgene, og skær begge dele groft ud, og læg dem i bunden af slow cookeren.
Drys med lidt sellerisalt.
Brun smørret i en stegepande, og brun stegen hurtigt på alle sider – det tager ikke mere end et par minutter – og krydr den med salt og peber.
Læg stegen oven på grøntsagerne, og drys også den med lidt sellerisalt.
Kog panden af med noget af vandet, og hæld afkogningsvandet og resten af vandet ned i slow cookeren.
Læg låg på, og sæt tiden til 7½ time.
Tag stegen op af gryden, og hold den varm ved at pakke den ind i stanniol – den steger ikke videre og bliver ikke tør af det, når den er stegt ved så lav varme.
Blend grøntsager og stegeskyen sammen, og bring det i kog i en gryde.
Jævn med fløde, så sovsen får den rigtige tykkelse, og giv den lidt farve med et par dråber kulør.
Smag til med salt og peber.
Skær oksestegen i tykke skiver. Det kan godt være lidt svært, uden at det går i stykker, når kødet er så mørt.