Go Back
+ servings
saltimbocca

Saltimbocca opskrift

Jeg laver min saltimbocca af kalveinderlår – det stykke du også bruger, når du laver wienerschnitzler – det kan nemlig bankes ud til en perfekt tykkelse.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 tynde skiver kalveinderlår på ca. 125 g – kan du ikke få det så køb 8 af 60-70 g, og servér to stk. til hver
  • 4 skiver parmaskinke
  • 8 blade frisk salvie
  • Olivenolie og smør eller stegemargarine til stegning
  • dl tør hvidvin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bank kødet med håndroden, så det bliver lige tykt – eller tyndt – over det hele. Det skal være så tyndt, at du let kan folde det sammen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Læg en skive skinke på hver kødskive – laver du 8 små i stedet for 4 store, så lægger du naturligvis kun ½ skive skinke på hver kødskive.
  • Læg 2 skiver salvie øverst – laver du 8 små … og lirumlarum … 1 skive på hver.
  • Fold kødskiverne sammen på midten, og fastgør med en cocktailpind eller en kødnål.
  • Opvarm olie og smør på en stegepande, og brun kødet på begge sider ved stærk varme i 1 minuts tid.
  • Tilsæt hvidvin, og lad det hele simre, til hvidvinen er næsten fordampet – det varer 4-6 minutter.