Go Back
+ servings
arme riddere dessert

Arme riddere opskrift

Vi fik kun arme riddere hvis ovnen havde været i brug. Min mor tilberedte nemlig de arme riddere i ovnen når nu den var varm i forvejen. Og det er da også smart nok hvis du skal lave mange. Men denne opskrift er altså tilberedt på en stegepande.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 10 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1 personer

Ingredienser

  • 1 æg – eller flere hvis du skal lave mange
  • 2 spsk. mælk – ganges op i forhold til antal æg
  • Toastbrød i skiver – det gør ikke noget det er lidt tørt
  • Kanelsukker – jeg blander i forholdet en del kanel til tre dele sukker
  • Smør/margarine til stegning

Sådan gør du

  • Pisk æg og mælk godt sammen.
  • Dyp brødskiverne en ad gangen i blandingen i et øjeblik så de suger noget væsken op, men ikke så længe at de bliver for bløde at arbejde med.
  • Vend herefter brødskiverne i kanelsukker.
  • Smelt smørret i en pande, og steg brødskiverne et par minutter på begge sider til de er brune og gennemvarme.
  • Skær skiverne over diagonalt, og servér dem med syltetøj, frisk frugt eller bær, smørbart chokolade, flormelis, marmelade, flødeskum – ja, lad blot fantasien finde på. Vi fik dem derhjemme med stikkelsbærgelé – hjemmelavet naturligvis.

Velbekomme!