Go Back
+ servings
dulce de leche

Opskrift på dulce de leche

Den kondenserede mælk er gul og cremeagtig, når den bliver kogt langsomt, bliver den brun og, konsistensen ender med at blive endnu tykkere og cremet, nærmest karamelagtig. Og den smager da også rigtig meget af karamel. Sådan en cremet, hjemmelavet karamel i luksusklasse – ikke en Big Ben karamel. Dulce de leche er ikke hurtigt lavet, men til gengæld er det nemt!
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 4 timer
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1 portion

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du

  • Kom dåsens indhold over i et lille henkogningsglas.
  • Læg gummiringen på, og luk låget.
  • Bring ca. ¾ l vand i kog i en kasserolle.
  • Sæt glasset med kondenseret mælk i det kogende vand, skru ned for varmen, og lad glas med indhold simre i 4 timer.
  • Sæt glasset til afkøling, før det åbnes.
  • Pisk massen med elpisker, til konsistensen bliver blød og cremet. (Det er tilladt at slikke piskerisene efterfølgende).