Kog kartoflerne med skrællen på i letsaltet vand til de er møre – de må ikke koge ud.
Lad kartoflerne køle lidt af så du kan røre ved dem, og pil dem så. Disse to punkter kan du eventuelt klare dagen før hvis du vil spare tid på selve dagen.
Kom sukkeret på en pande, skru op for varmen, og lad sukkeret smelte ved jævn varme. Ryst eventuelt panden lidt undervejs.
Kom smørret på panden når sukkeret er smeltet, og lad også det smelte.
Skyl imens kartoflerne i koldt vand. De skal ikke dryppe af. Det er vigtigt at der hænger lidt vand ved når de hældes i karamelmassen, for så tager de bedre imod.
Hæld kartoflerne i karamelmassen, og brun dem ved jævn varmen i 10-15 minutter, mens du jævnligt ryster panden.
Drys eventuelt med mere salt om nødvendigt.
Så er de brunede kartofler parat til at blive serveret med brun sovs og det hele.