Go Back
+ servings
nudelsuppe

Nudelsuppe opskrift med kylling

Du kan komme dine nudler direkte i suppen og lade dem blive kogt dér. Det kan dog være en fordel at koge nudlerne for sig selv, skære dem i mindre stykker og derefter komme dem i suppen, da de ellers bliver ret lange at håndtere med en ske. Men du kan også servere suppen med ske og gaffel eller pinde, hvis du vil have nudlerne i fuld længde. Det er dog ikke en særlig børnevenlig idé.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g kylling – f.eks. brystfilet
  • 1 stor persillerod
  • 2-3 gulerødder – gerne af forskellig farve men være opmærksom på, at hvis du bruger de lilla gulerødder, kan de afgive farve til suppen
  • 1 porre
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. gurkemeje
  • l hønsekødssuppe – har du ikke lige noget på lager kan du købe klar hønsekødsuppe i assorterede dagligvarebutikker
  • 150-200 g nudler – afhængig af størrelsen på nudlerne. Jeg bruger risnudler og så kan du godt nøjes med 150 g
  • Lidt frisk klippet grønt – f.eks. kørvel
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet i strimler.
  • Skræl persillerod og gulerødder, og skær dem store tern på sådan ca. 2-3 cm.
  • Skær roden og det ”grimme” af toppen på porren, og skær resten i fine ringe.
  • Varm 1 spsk. olie i en gryde, og svits grøntsagerne.
  • Tilsæt suppen, og lad det hele simre, mens du bruner kyllingekødet.
  • Svits kyllingestrimlerne i den sidste spiseskefuld olie.
  • Drys med gurkemeje, og vend rundt, så det fordeles på alle kyllingestrimlerne.
  • Kom kyllingestrimlerne op i suppen.
  • Lad det hele simre til kødet er mørt – ca. 10 minutters tid.
  • Tilsæt nudlerne, så det passer med, at de er kogte, når suppen er færdig – med mindre du har kogt dem på forhånd, så kommer du dem bare i, når suppen er færdig.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér suppen med lidt klippet grønt og evt. et lækkert, hjemmelavet naan.