Opskrift: Dadelkugler med kokos, lakrids eller hindbær
På billedet nedenfor er der lavet dadelkugler med kokos og lakrids. Kokosvarianten får kuglerne til næsten at smage som havregrynskugler. Børnene elsker den variant, men hvis du i stedet ruller dem i lakridspulver, så får du en rigtig lækker voksensnack. Hindbærene har vi selv til gode at prøve, men det er der rigtig mange der anbefaler som en dejlig variant.
1-2dlhavregryn efter behovtil at samle massen lidt
Romessens efter behov
1-2spskchiafrø
1spskkokosoliekan undlades hvis dadlerne er meget friske!
Udenpå: Kokosmelrå lakridspulver og/eller frysetørrede hindbær til at rulle kuglerne i
Sådan gør du
Bland alle ingredienser undtagen det til udenpå dadelkuglerne (det vil sige ekstra kokosmel, lakrids eller hindbær). Havregryn tilsættes således at det kan få massen til at samles. Brug gerne en minihakker, blender eller lignende til at få massen ensartet og lækker.
Sæt massen på køl i minimum en time. Det giver en bedre smag og gør at kuglerne er nemmere at forme.
Form kuglerne, og rul dadelkugler i kokos, lakrids eller hindbær.