Go Back
+ servings
rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade – opskrift

Rabarber er godt at blande med anden frugt – f.eks. jordbær – men herunder får du en opskrift på ”ren” rabarbermarmelade
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 1 glas

Ingredienser

  • 500 g frosne eller friske rabarbere uden blade
  • ½ eller 1 dl vand – ½ dl hvis det er frosne rabarbere, 1 dl hvis det er frisk rabarbere.
  • 250 g sukker – eller mere afhængig af rabarbernes syrlighed
  • Et par små stykker citron – økologisk
  • ½ vaniljestang
  • atamon

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker – sådan ca. 2-3 cm – hvis ikke de er frosne, for så har du forhåbentlig skåret dem.
  • Kom vand i en gryde sammen med sukker, citron og rabarberstykkerne.
  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  • Kom både vaniljestang og -korn ned i gryden, og bring hele herligheden i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad det simre under jævnlig omrøring, til det har den rette konsistens. Bliver det for tyndt, kan det jævnes med geleringspulver, kartoffelmel eller majsstivelse.
  • Smag til.
  • Tag gryden af varmen, og kom evt. lidt atamon i.
  • Hæld marmeladen på skoldede, evt. atamonskyllede glas, og luk for dem.