Go Back
+ servings
Grillede ananas

Grillede ananas i skiver

Du får det bedste resultat, hvis du bruger frisk ananas i stedet for ananasskiver, der har ligget og sjappet i egen saft – eller nok nærmere i en kunstigt fremstillet ananasjuice. Det kan godt lade sig gøre, men den friske ananas er mere fast i det og derfor nemmere at have med at gøre. Og så smager den jo også bedre.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert, Snack
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 6

Ingredienser

Ingredienser til grillede ananas

  • 1 hel ananas

Ingredienser til karamelsauce

Sådan gør du

Grillede ananas

  • Skær top og bund af ananassen, og skræl den.
  • Skær den i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen.
  • Stik eller skær stokken ud af ananasskiverne.
  • Læg ananasskiverne på den varme grillrist i et par minutter på hver side, eller indtil de har fået grillstriber.

Karamelsauce

  • Kom alle ingredienserne på nær fløden i en pande, og bring det i kog.
  • Kog under omrøring og ved kraftig varme, til blandingen er lys gylden.
  • Tilsæt piskefløde, skru ned til svag varme, og kog – stadig under omrøring – i små 10 minutter.
  • Lad saucen køle lidt af, mens du rører i den en gang imellem.

Noter

Grillede ananas kan serveres med råcreme, is, et drys kokosmel eller frisk frugt med en lun karamelsauce.
Det tager kun 15-20 minutter at lave en lækker karamelsauce. Og ud over at smage godt til grillede ananas smager den også godt til is eller amerikanske pandekager.