Du får det bedste resultat, hvis du bruger frisk ananas i stedet for ananasskiver, der har ligget og sjappet i egen saft – eller nok nærmere i en kunstigt fremstillet ananasjuice. Det kan godt lade sig gøre, men den friske ananas er mere fast i det og derfor nemmere at have med at gøre. Og så smager den jo også bedre.
Læg ananasskiverne på den varme grillrist i et par minutter på hver side, eller indtil de har fået grillstriber.
Karamelsauce
Kom alle ingredienserne på nær fløden i en pande, og bring det i kog.
Kog under omrøring og ved kraftig varme, til blandingen er lys gylden.
Tilsæt piskefløde, skru ned til svag varme, og kog – stadig under omrøring – i små 10 minutter.
Lad saucen køle lidt af, mens du rører i den en gang imellem.
Noter
Grillede ananas kan serveres med råcreme, is, et drys kokosmel eller frisk frugt med en lun karamelsauce.
Det tager kun 15-20 minutter at lave en lækker karamelsauce. Og ud over at smage godt til grillede ananas smager den også godt til is eller amerikanske pandekager.