Go Back
+ servings
Glutenfri boller

Glutenfri boller

Boller kan man jo altid spise, hvad enten de er glutenfri eller ej. Disse smager fortrinligt til morgenmad, som fødselsdagsboller eller til aftenkaffen.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 7 personer

Ingredienser

  • 40 g smør
  • dl mælk
  • 25 g gær – ½ pakke
  • 2 æg
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 1 lille nip salt
  • 1 tsk. kardemomme – kan udelades
  • 400 g glutenfri melmix – evt. den røde fra Finax
  • 50 g grov glutenfri melmix – evt. den grønne fra Finax
  • 1 spsk. fiber HUSK til bagning

Sådan gør du

  • Smelt smørret, hæld det i skålen til røremaskinen – har du ikke en røremaskine skal du bruge din håndmixer med piskerisene – og tilsæt mælken.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Kom det ene æg plus ca. halvdelen af det andet æg i, og rør rundt – hvis du ikke ved, hvordan du deler et æg, så læs mere efter opskriften.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker, salt og evt. kardemomme, og rør rundt.
  • Tilsæt halvdelen af melet, og rør rundt, til du har en jævn dej.
  • Tilsæt resten af melet, og rør rundt i ca. 8- 10 minutter.
  • Dejen bliver ikke, så den kan æltes med hænderne, men fiberpulveret skal nok få den til at blive mere fast, end den er nu.
  • Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i ½ time ved stuetemperatur.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Sæt 14 lige store boller på bagepladen ved hjælp af to skeer, og ”form” dem pænt runde. Klistrer dejen til skeerne, så dyp dem i lidt koldt vand indimellem.
  • Tænd ovnen på 200° C varmluft og gerne med damp, hvis du har den mulighed.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket og lunt i 15 minutter.
  • Pensl bollerne med det sidste halve æg, og sæt dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de lyder hult, når du banker let på dem med en finger.