Go Back
+ servings
Chokoladecreme

Chokoladecreme – opskrift

Det er supernemt at lave chokoladecreme. I bund og grund har du kun brug for to ingredienser – chokolade og fløde. Mængden afhænger af, hvor blød eller fast din chokoladecreme skal være. Skal den være smørbar, skal du have næsten lige så meget fløde som chokolade, men skal du bruge den oven på en kage må den gerne blive lidt mere fast i det.
Smørbar chokoladecreme
Du kan sagtens lave en smørcreme af blot én slags chokolade, men herunder får du en opskrift, hvor der anvendt både mørk, lys og hvid chokolade.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 125 g lys chokolade
  • 125 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Hak alle slags chokolader fint, men hold dem adskilt.
  • Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet, og rør den mørke chokolade i, så den smelter. Rør til du har en ensartet masse.
  • Hæld cremen i et glas med plads til hele portionen – eller fordel den i flere glas – og stil det i køleskabet.
  • Varm 1 dl piskefløde mere op, og rør den lyse chokolade i, og gentag proceduren fra før. Hæld den over den mørke chokolade og stil på køl.
  • Til sidst er det den hvide chokolade, der hældes i den sidste varme fløde osv.