Go Back
+ servings
Æblemuffins

Æblemuffins – opskrift

Har du æbler i huset – eller i haven – kan du hurtigt lave disse lækre muffins til dine gæster eller bare til søndagens eftermiddagskaffe, når lækkersulten melder sig. De ingredienser, du skal bruge, er nemlig nogle, du med garanti allerede har i køkkenskabene.
5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 12 æblemuffins

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 4-5 æbler – afhængig af størrelse – kan du ikke lide den svampede konsistens så brug et æble mindre
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Smelt smørret, uden at det bruner.
  • Pisk æg og sukker grundigt sammen, og bland det smeltede smør i.
  • Skræl æblerne, og riv dem på den grove side af rivejernet, og rør det i æggeblandingen.
  • Bland mel, kanel, bagepulver og vaniljesukker sammen, sigt det i dejen, og rør det grundigt sammen.
  • Hæld dejen i muffinsforme, og bag muffinene i ca. 15 minutter. Stik en strikkepind, kødnål eller lignende i en af muffinene, hvis der hænger ”rå” dej på den, når du trækker den op, så skal de have lidt længere tid – ellers ikke.