Den opskrift, du får her, er på bosnisk bürek. Opskriften har jeg sjovt nok fundet på en spansk hjemmeside og fået oversat, men den er lavet efter bosniske traditioner på en af kokkens mange rejser til udlandet. Den kan normalt købes i gadeboderne i Bosnien og nabolandende og betragtes som fastfood.
Rør alle ingredienser med undtagelse af løg, olie og smør hurtigt og ”sjusket” sammen til en fars – den skal ikke være blank og glat som en frikadelle fars.
Hak løget groft, og svits det i olien på en pande.
Tilsæt pandens indhold til farsen, og rør igen hurtigt sammen.
Brun farsen på stegepanden – evt. ad flere gange – afhængig af pandens størrelse. Den må ikke ligge og koge i kødsaften – den skal blive brun.
Tænd ovnen på 170° C.
Smelt smørret i en lille kasserolle.
Læg filodejpladerne forskudt over hinanden på en lang række – hjørne over hjørne hvis det er firkantede plader, du arbejder med.
Fordel nu farsen på langs af filopladerne et pænt stykke fra kanten.
Rul dejen sammen om farsen til en lang pølse.
Rul pølsen sammen til en blomst/et sneglehus.
Læg blomsten/sneglehuset i et ovnfast fad, og pensl med det smeltede smør.
Sæt fadet i ovnen, og lade det stå, til overfladen er gylden – det tager ca. 15-20 minutter.