Go Back
+ servings
calzone

Calzone – opskrift

Hos os kommer vi det i, vi hver især har lyst til. Vi bygger hver vores egen calzone. Og den du ser på billedet her, er min hjemmebyggede, fra sidst vi spiste calzone. Opskriften er enkel og hurtig at lave, og så smager calzone skønt, så det er nøjagtig, som det skal være her på hurtigmums. Ligegyldigt hvad du kommer i din calzone, så er dejen den samme.
5 fra 1 stemme
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 stk. calzone

Ingredienser

  • dl mælk
  • dl vand
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 4 spsk. olie
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og vand, til det er fingervarmt, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt mel, olie og salt, og ælt dejen sammen.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 20 minutter.
  • Imens kan du gøre fyldet klar.
  • Del dejen i fire lige store stykker – eller lige som det passer dig. Vi har to småtspisende og to lidt mere sultne, så jeg deler den i tre stykker, hvorefter jeg deler den ene i to stykker, så får jeg to store calzoner og to små.
  • Tænd ovnen på 250° C, og lad en eller flere bageplader blive i ovnen under opvarmningen.
  • Rul nu hver klump dej ud til fine, runde pizzabunde.
  • Læg fyld på den ene halvdel af pizzabunden, og luk den anden halvdel ind over fyldet, og klem godt sammen i kanten.
  • Læg pizzaerne på de varme bageplader, og bag, til de er blevet gyldne – det tager ca. 7-8 minutter.