Go Back
+ servings
fajitas

Fajitas opskrift

Jeg laver mine fajitas efter den berømte, britiske tv-kok, kogebogsforfatter m.m., Jamie Olivers, opskrift – lige med den undtagelse at Hr. Oliver nok selv ville lave både guacamole og salsa … ja, måske endda også yoghurten. Jeg har snydt og købt dem.
3.75 fra 4 stemmer
Samlet tid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 492kcal

Ingredienser

  • 2 røde peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 500 g kyllingebryststykker uden skind
  • 2 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • 2 limefrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 store tortillaer
  • dl guacamole
  • dl salsa
  • 2 dl yoghurt
  • 100 g cheddar ost
  • Peber

Sådan gør du

  • Halver peberfrugterne, fjern stok og kerner, og skær peberfrugterne i strimler.
  • Pil, og halver løgene, og skær dem skiver.
  • Skær kyllingebrystet i strimler på langs i samme størrelse som peberfrugterne.
  • Kom peberfrugter, løg og kylling i en skål sammen med røget paprika og spidskommen.
  • Pres 1 lime ud over, fordel olivenolien over, og krydr med nykværnet sort peber.
  • Bland det hele godt.
  • Varm en grillpande op ved høj varme.
  • Kom peberfrugt, løg og kylling på panden – brug evt. en pølsetang eller lignende – og lad det stege i 6-8 minutter, indtil kyllingen er gylden og gennemstegt. Bliv ved med at vende ingredienserne, så de ikke svides på den meget varme pande.
  • Pres ½ lime mere ud over kylling og grøntsager.
  • Varm tortillaerne i mikroovnen eller på en tør, varm pande.
  • Sæt det hele på bordet, og lad hver person ”pakke” sin egen mad selv.
  • Servér med guacamole, salsa, yoghurt, limebåde og revet cheddar.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 492kcal | Kulhydrat: 36g | Protein: 40g | Fedt: 22g | Mættet fedt: 8g | Kolesterol: 113mg | Natrium: 802mg | Kalium: 1151mg | Fiber: 7g | Sukker: 11g | Vitamin C: 96mg | Calcium: 322mg | Jern: 3mg | Vitamin A: 1808mg