Go Back
+ servings
flan

Flan – opskrift

Flan er ikke helt let at lave og tager også lidt tid, men hvis du følger opskriften her, så skal det nok blive til en lækker fransk eller spansk dessert.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 1 time 50 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • ½ l mælk
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 1 stykke skal af en økologisk citron
  • 1 spsk. rom
  • 1 knsp. revet muskat
  • 2 dl sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan gør du

  • Bring mælk, kanel, citronskal, rom og revet muskat i kog, lad det simre i ca. 10 minutter, og sæt det derefter til side til afkøling.
  • Varm ⅓ af sukkeret på en pande, til det begynder at karamellisere.
  • Fordel det karamelliserede sukker i 4 ovnfaste portionsskåle.
  • Tænd ovnen på 150° C.
  • Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljeekstrakten skummende i en skål.
  • Tilsæt den afkølede mælk gennem en sigte, og rør det grundigt sammen.
  • Fordel blandingen i de 4 ovnfaste portionsskåle.
  • Sæt skålene i en bradepande eller et dybt ovnfast fad, uden at de rører ved hinanden.
  • Hæld kogende vand i bradepanden/fadet, til det når en 2-3 cm op.
  • Sæt bradepanden/fadet i ovnen, og lad buddingen bage i 1½ time.
  • Tag skålene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
  • Kør en tynd, våd kniv rundt langs kanten, læg den tallerken, som den enkelte flan skal serveres på, over skålen, vend rundt, og fjern skålen.

Desserten kan serveres ved stuetemperatur eller kold.