Krydringen afspejles i navnet. Jeg tror ikke, retten egentlig stammer fra Mexico. Men der er brugt adskillelige flere krydderier, end der ville have været i en dansk kyllingelasagne. Men den er ikke stærk som sådan. Jeg kender en inder, som ville overøse den med chilisauce, fordi han ville synes, den er for blid. Men jeg synes, den er tilpas.
Kom spidskommen, chiliflager, koriander, paprika, røget paprika og cayennepeber i en gryde eller sauterpande uden fedtstof, og varm det op, til det begynder at dufte.
Skru ned til middel varmen, og tilsæt olie, løg og hvidløg, og svits, til løgene bliver bløde og klare.
Skær kødet i strimler eller tern, og drys karry over.
Tilsæt kødet, og brun det godt på alle sider.
Hak den afdryppede spinat groft, og tilsæt den sammen med oregano, tomatpuré, flåede tomater samt salt og peber.
Kog op, og skru ned for varmen, og lad det hele simre under låg, til kødet er mørt – 7-10 minutter.
Skær imens peberfrugten i tern, bland den med majskerner samt hakket jalapenos, og tænd ovnen på 175° C, varmluft.
Pensl et ovnfast fad med olie.
Tilsæt de afdryppede kidneybønner, og smag lasagnesovsen til med mere salt, peber, chili og/eller tomatpuré.
Saml kyllingelasagnen skiftevis med først sovsen, så lasagneplader, så peberfrugtblandingen og til sidst revet cheddarost og så forfra.
Knus en håndfuld nachos eller to hen over det sidste lag ost, og sæt lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre.
Skær avocadoen over, og skær hver halvdel i skiver.
Skær limene i både.
Noter
Servér lasagnen rygende varm med revet cheddar, nachos, avocado i skiver, limebåde og jalapenos.