Go Back
+ servings
Græsk Bøf

Græsk bøf – opskrift med feta

Om den opskrift, jeg bruger til at lave græsk bøf efter, virkelig er græsk, er jeg græskkatolsk med. Her får du den!
5 fra 2 stemmer
Ret: Grill, Hovedret
Køkken: Græsk
Samlet tid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 396kcal

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille bdt. frisk basilikum
  • 1 bdt. persille
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. oregano
  • 100-120 g fetaost – den rigtige selvfølgelig hvis det skal være autentisk
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Pil løget, og hak det – samme størrelse, som du bruger i frikadeller.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint.
  • Skyl persille og basilikum, fjern de groveste stilke, og hak resten.
  • Bland det hakkede oksekød med løg, hvidløg, basilikum, persille, oregano og fetaost, og krydr med salt og peber.
  • Rør det sammen til en fars.
  • Del farsen i fire lige store portioner, og form dem som bøffer.
  • Brun de græske bøffer i olie på begge sider, til de har fået stegeskorpe.
  • Kom smør på panden, og steg bøfferne videre på begge sider, til de er gennemstegte – 8-10 minutter på hver side.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 396kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 25g | Fedt: 30g | Mættet fedt: 13g | Kolesterol: 111mg | Natrium: 364mg | Kalium: 393mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 156mg | Jern: 3mg