Go Back
+ servings
Hasselbackkartofler

Hasselbackkartofler opskrift

Efter sigende skulle kokkeeleven have opfundet denne tilberedningsmetode for at reducere tilberedningstiden. Og det virker efter hensigten. Tilberedningstiden reduceres med 15-20 minutter. Til gengæld skal du bruge tid på at snitte kartoflerne.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 55 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 6-8 mellemstore kartofler – ca. 1 kg i alt
  • 1 spsk. smeltet smør eller 1 spsk. olie
  • Groft salt eller flagesalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skræl kartoflerne.
  • Skær tynde snit næsten helt igennem. Kartoflen skal stadig hænge sammen.
  • Pensl med smør eller olie.
  • Drys salt på.
  • Sæt kartoflerne på en bageplade eller i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 40-45 minutter, til de er møre. Mærk med spidsen af en lille kniv eller med en kødnål.