Go Back
+ servings
Hjerter i flødesovs

Hjerter i flødesovs

Retten er altså kun mums for nogen. Den er bestemt ikke hurtigt lavet, men den er til gengæld billig.
5 fra 1 stemme
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Sværhedsgrad: Nem-Middel
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kalvehjerter
  • 2 løg
  • 225 g champignoner
  • Smør
  • 2 spsk. paprika
  • ½ l bouillon f.eks. okse
  • dl piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og rens hjerterne for fedt, sener og størknet blod.
  • Skær dem i stykker på ca. 5 x 5 cm – det er ikke nemt, men i hvert fald i grove, nogenlunde lige store stykker.
  • Pil løgene, skær dem over på midten, og skær dem i skiver.
  • Skær roden af champignonerne, og fjern jord og snavs.
  • Brun smørret i en stor gryde, og brun hjertestykkerne hurtigt på alle side.
  • Tag hjerterne op, og brun løgene et par minutter, eller til de er gyldne.
  • Tilsæt champignoner, og lad også dem brune i et par minutter.
  • Kom hjertestykkerne tilbage i gryden, og tilsæt paprika.
  • Rør rundt, så paprikaen fordeles godt.
  • Hæld bouillon ved, så det dækker.
  • Læg låg på, bring i kog, og lad retten simre i ca. 3 timer. Hæld evt. mere bouillon ved efter behov.
  • Tilsæt fløde, og lad sovsen blive tyk.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Tip 1: Det er bedst ikke at skylle champignonerne i vand, da de suger det til sig. Så kan du børste jord og snavs af dem, er det at fortrække.
Tip 2: Synes du ikke sovsen smager af noget, så prøv at tilsætte 1-1½ spsk. lage fra de syltede agurker eller asier. Det plejer at hjælpe, fordi der både er surt og sødt og krydderier i.