Go Back
+ servings
kaiserschmarrn

Kasierschmarrn – opskrift

Jeg har også – her i Danmark – fået serveret kaiserschmarrn med rosiner, der først havde ligget og suget en masse rom i sig. Jeg har læst, at det får man også i nogle områder i hjemlandet, men har ikke kunnet finde ud af om de er druknet i rom først. Men i denne variant er der ingen romrosiner. Denne opskrift er mere børnevenlig.
4.2 fra 5 stemmer
Samlet tid: 40 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 stang vanilje
  • 5 spsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 4 dl mælk
  • 100 g hvedemel
  • Skal af ½ økologisk citron
  • Smør til stegning
  • Flormelis og marmelade/kompot til servering … eller is

Sådan gør du

  • Del æggene – blommer for sig og hvider for sig.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og tilsæt dem sammen med sukker og salt til æggeblommerne. Pisk, så det bliver lyst.
  • Rør mælk og citronskal i, sigt melet i, og pisk, til det bliver en ensartet dej.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen – pas på ikke at slå luften ud af dem igen.
  • Smelt smør på en pande, og steg tykke – 1-1½ cm tykkelse – pandekager.
  • Skær pandekagen i mindre stykker, og drys med flormelis.