Karrydressingen her er med æbler og asier. Jeg bruger Samsø Syltefabriks Trolleborg-asier med karry og bukkehornsfrø, men ganske almindelige asier kan sagtens bruges.
Varm olien, svits karryen af heri under omrøring i et minuts tid, og lad den køle helt af. Imens kan du lave mayonnaisen, hvis ikke du har gjort det på forhånd.
Rør mayonnaise og cremefraiche sammen, og rør karryolien i.
Skær det halve æble i tern – det behøver ikke at blive skrællet, med mindre det er meget groft i skrællen – og hak asierne fint, og vend begge dele i karrymayonnaisen.
Tør sildefileterne, og skær dem i en størrelse, som du synes passer godt. Jeg skærer mine ud i ca. 3 cm brede stykker.
Vend sildebidderne i karrydressingen, og smag til med salt og peber.
Sæt sildene i køleskabet, og lad dem trække i mindst et par timer. De kan godt spises med det samme, men de smager bedre, når de har trukket.