Giv mørbraden et drys salt og peber, og lad den trække 20 minutters tid ved stuetemperatur.
Pil hvidløgsfeddene, og giv dem et tryk med skaftet af kniven, så de bliver klemt lidt, og smagen rigtig kan komme ud.
Skyl rosmarinen, og lad den dryppe godt af – dup den evt. med køkkenrullepapir eller et rent viskestykke.
Tænd ovnen på 200° C.
Brun smørret af på en pande, tilsæt hvidløgsfed og rosmarin, og brun herefter mørbraden på alle sider.
Hvis din pande ikke kan tåle at komme i ovnen, så hæld kød, fedtstof, hvidløg og rosmarin over i en bradepande.
Sæt mørbraden i ovnen, til den har en kernetemperatur på 55° C – det tager ca. 20-25 minutter.
Tag mørbraden ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i ca. 15 minutter, før den skæres i tykke skiver.
Noter
Kalvemørbrad på grill
Vil du stege din mørbrad på grill, skal du først brune den på direkte varme og derefter grille den ved indirekte varme i ca. 25 minutter, hvorefter den skal hvile i 10-15 minutter.
Kalvemørbrad – tilbehør
Du kan servere mange forskellige ting til din kalvemørbrad. Men først og fremmest skal du lave en god sovs.Den laver du ved at sautere et par finthakkede skalotteløg i en god klat smør. Når løgene er klare, tilsætter du et par skefulde balsamicoeddike og lader det varme, indtil eddikeduften er forsvundet. Tilsæt kalvebouillon – 3-4 dl til 4 personer – og lad det hele koge i et kvarters tid. Endelig jævner du med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, og sovsen er klar til servering.Servér derudover mørbraden med f.eks. kogte kartofler og gulerødder, hele, stegte cherrytomater og champignoner samt hvidløgsfeddene, som mørbraden er stegt sammen med og lidt frisk rosmarin.Serverer du vin til mørbraden, så vælg en vin på Pinot Noir-druen. Er du til rødvin, kan det f.eks. være en Reserve. Er du mere til rosé, kan du f.eks. vælge en Crémant D’alsace, som også smager skønt til.