Da hovedingrediensen i sol over Gudhjem er røget sild, bør du vælge en røget sild af god kvalitet. Retten bliver ikke bedre, end silden er. Men herunder får du hele ingredienslisten og opskriften.
Rist evt. rugbrødet på brødristeren (det smager supergodt), og smør det med smør.
Fordel sildefileterne på brødet, og pynt med radiseskiver, og klippet purløg.
Læg til sidst forsigtig en æggeblomme på hver stykke, og giv et drys salt og peber.
Noter
Tip I: Sol over Gudhjem fås også nogle gange med skiver af rå rødløg.Tip II: Er der nogle, der ikke kan lide rå æggeblommer – som det er tilfældet hjemme hos mig – så kan du servere maden med et pocheret æg. Meeen så er det altså ikke helt rigtig sol over Gudhjem.Tip III: Er du i tvivl, om dine gæster kan lide rå æggeblomme, så servér æggeblommen i en lille skål ved siden af. Så kan de selv bestemme, om den skal hældes ud over eller ej.