I dag har jeg forsøgt mig med mange andre opskrifter – og er aldrig vendt tilbage til den første – nogle bedre end andre, og jeg indkøber faktisk stadig polentamel. Den opskrift der kommer her, er min favorit, og jeg har fundet den i en italiensk kogebog – de må jo vide bedst. Den hedder Polenta Al Gorgonzola.
Sæt noget mere vand over at koge i en anden gryde eller i elkedlen, så det er parat, hvis du skulle få brug for det.
Drys polentamelet i vandet under konstant omrøring – kig på posen hvor lang tid polentaen skal koge. Polentamel kan nemlig fås forkogt, hvor det kun skal have et enkelt minut, og ellers skal det have helt op til 45 minutter til 1 hel time. Jeg bruger det forkogte.
Hvis polentaen bliver for tyk, tilsætter du lidt vand fra det ekstra vand, du har sat over, så grøden ikke bliver for tør. En god polenta skal være tyk og blød.
Tænd ovnen på 180° C.
Del smør og gorgonzola i fire stykker/skiver hver.
Hæld polentaen i ovnfaste portionsskåle, mens den stadig er varm.
Læg et stykke smør i midten af hver polentaportion, og skub det lidt ned.
Læg en skive gorgonzola oven på smørret.
Sæt portionsskålene i ovnen, og bag til osten er smeltet – ca. 5 minutter.